Van divers naar inclusief en van welvaart naar welzijn

Niets in het leven blijft hetzelfde, dat bekrachtigd de waarde van het moment.

We worden in deze tijd enorm uitgedaagd om mee te bewegen met onze natuur. Met de ritmes van verandering. 

De fase waarin we leven ervaar ik als een overgang van tijdperk. Een fase die zich kenmerkt door van welvaart naar welzijn te gaan. Ik hoop zelfs een nieuwe stap weg van het industriële tijdperk. 

Hoe het ook zal lopen, meer dan ooit zullen we het met elkaar doen. Voorbij allerlei grenzen zoals we die eerder hebben gecreëerd. Mondiaal hebben we niet alleen te maken met een pandemie maar ook met veel langer lopende vraagstukken. Eenvoudig te zien aan het vervagen van grenzen op allerlei vlakken en werelddelen.

Hoe verschillend zijn we eigenlijk? Hoe tolerant staan we daadwerkelijk tegenover onze verschillen. Herkennen we dat in onze patronen richting onszelf en de ander? Wat is acceptatie van onszelf en de ander? Hoe worden we inclusief en wat is dat eigenlijk?

Daarom is dit voor mij het tijdperk van divers naar inclusief.

We hebben het ons zelf bijzonder pijnlijk gemaakt door te denken dat we over alles maar controle moeten hebben. Dat is een belangrijk thema dat je terug zult vinden in mijn werkwijze. De controle los laten. Terug naar het vertrouwen in onszelf, de eventuele ander en het geheel. Dat vraagt een enorme switch in onszelf en onze systemen. Omdat wij onze systemen zijn heb ik het opgedeeld. Individuele processen ondergebracht bij Nieuwe werkelijkheid en gemeenschappelijke of collectieve projecten onder Kohesie.

Eigen autoriteit, zelfkennis, empathie, respect en authenticiteit zijn de sleutel naar duurzame verandering voor ons collectief.